Verkoop of ruil je oude trailer in
Verkoop hem direct aan ons voor de hoogste prijs
Shop's Main Image

Autotransporters

.
Check ons ruime aanbod

Alle aanhangers en trailers

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Aanhanger: autotransport

Werk je met auto’s, ben je actief in de autosport of knap je oldtimers op? Dan is een autotransporter onmisbaar! Een autotransporter is een aanhanger welke speciaal is ontworpen om op een gemakkelijke en veilige manier auto’s te vervoeren. Dit kan verschillende redenen hebben en kan variëren van particulier gebruik tot commerciële doeleinden: of het nu gaat om persoonlijke, commerciële of evenement gerelateerde redenen, autotransporters bieden een efficiënte, veilige en vaak kosteneffectieve oplossing voor het transporteren van auto's over lange afstanden of tussen verschillende locaties.

Aanhanger autoambulance: trailer voor autotransport

Een autotransporter wordt ook wel een autoambulance genoemd. En dit is niet voor niets, want autoamublances zorgen ervoor dat niet werkzame auto’s op een eenvoudige manier verplaatst kunnen worden. Deze aanhangers worden dan ook veel gebruikt in de autosport, door liefhebbers van oldtimers en mensen wie graag auto’s opknappen. Doordat autotransporters voorzien zijn van oprijplaten, kan de auto gemakkelijk de aanhanger opgereden of geduwd worden. Om te zorgen dat je de oprijplaten te allen tijde bij de hand hebt, worden de platen opgeborgen onder de autoambulance. Om er zeker van te zijn dat de auto goed vast blijftstaan op de autoambulance, kan deze door middel van bevestigingsriemen vastgemaakt worden.

Een kantelbare autotransporter

Een autoambulance kan worden uitgerust met wielen onder de laadvloer of naast de laadvloer. Echter, in het geval van een kantelbare uitvoering zijn het frame van de laadvloer en het chassis twee afzonderlijke onderdelen. Met behulp van een hydraulische pomp kan de laadvloer worden gekanteld, wat niet alleen het oprijden, maar vooral ook het afrijden van een auto aanzienlijk vereenvoudigt. Met het kantelen van de laadvloer kun je namelijk vrijwel direct de auto op de aanhanger rijden. Dankzij de lagere oprijhoek kunnen zelfs verlaagde of sportauto's moeiteloos op een kantelbare autoambulance worden geladen.

In de meeste gevallen is bij een kantelbare autoambulance geen gebruik van oprijplaten nodig. Mocht het toch nodig zijn, dan volstaan vaak korte oprijplaten om het kleine hoogteverschil van de achterlichtbalk te overbruggen. Bovendien biedt de kantelbare autotransporter meer stabiliteit. In veel gevallen kan het laadplatform worden vergrendeld in een bepaalde hoek, waardoor het voertuig tijdens het vervoer niet verschuift. Dit maakt het transport niet alleen veiliger, maar verkleint ook de kans op schade.

Enkelas autoambulance, dubbelas autotransporter of meerassige variant?

Het belangrijkste verschil tussen deze typen autotransporters ligt in het aantal assen en daarmee samenhangend het laadvermogen, de stabiliteit en de toepassingsmogelijkheden.

Een enkelas autoambulance is een type autotransporter met één as. Dit betekent dat de autoambulance wordt ondersteund door één set wielen. Enkelas autoambulances zijn over het algemeen geschikt voor het vervoeren van lichtere voertuigen, omdat deze aanhangers een beperkter laadvermogen hebben in vergelijking met andere types. Vanwege hun enkele as zijn enkelas autoambulances doorgaans wendbaarder en gemakkelijker te manoeuvreren, vooral in krappe ruimtes.

Een dubbelas autotransporter heeft twee assen, wat betekent dat de aanhanger voorzien is van twee sets wielen om het gewicht van het voertuig te dragen. Dubbelas autotransporters hebben over het algemeen een hoger laadvermogen dan enkelas autoambulances, waardoor ze geschikt zijn voor het vervoeren van zwaardere voertuigen. De extra set wielen biedt namelijk een betere stabiliteit encontrole, vooral bij het vervoeren van grotere voertuigen.

Een meerassige autotransporter heeft drie of meer assen, afhankelijk van het specifieke model. Deze transporters zijn ontworpen voor het vervoeren van zeer zware voertuigen of meerdere auto's tegelijk. Dankzij de extra assen bieden meerassige autotransporters maximale stabiliteit en laadvermogen, waardoor ze ideaal zijn voor commerciële toepassingen of voor het transport van grote voertuigen.

De keuze voor het juiste type autotransporter hangt af van factoren zoals het gewicht en de grootte van het voertuig dat moet worden vervoerd, evenals de specifieke behoeften en vereisten van de gebruiker. Benieuwd welke variant het best past bij jouw wensen en behoeften? Kom gerust langs, wij helpen je graag verder!

Autotransporter of autoambulance kopen?

Wanneer je op zoek gaat naar een trailer waarmee je voertuigen kunt vervoeren, zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Controleer onder andere of het gewicht van hetvoertuig dat je wilt vervoeren binnen de gewichtscapaciteit van de trailer valt. Ook is het belangrijk om te weten of het laadoppervlak van de trailer groot genoeg is voor het voertuig dat je wilt vervoeren.

Heb je nog vragen over autotransporters, wil je meer informatie over een specifieker model of weet je al precies welke autoambulance je nodig hebt? Aarzel dan niet en neem contact op. Ons team staat voor je klaar en helpt je graag verder!

Verkoop of ruil je oude trailer in
Verkoop hem direct aan ons voor de hoogste prijs

Vind jouw perfecte aanhanger

Kom langs of
Bel +31 06-820-971-59
Mail info@aanhangersentrailers.nl
Filters
Filter icon
No items found.