Verkoop of ruil je oude trailer in
Verkoop hem direct aan ons voor de hoogste prijs
Shop's Main Image

Plateau wagens

.
Check ons ruime aanbod

Alle aanhangers en trailers

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Plateau aanhangwagen

Op het eerste gezicht lijken plateau aanhangwagens veel op bakwagens, maar toch zit er een belangrijk verschil tussen deze twee aanhangers: de stand van de wielen. Waar bij een bakwagen de wielen naast de laadvloer zitten, zitten de wielen van een plateau aanhangwagen onder de laadvloer. Daarnaast kunnen bij een plateau wagen alle zijwanden omlaag geklapt worden, waardoor je de lading van alle kanten kunt laden en lossen.

Aanhanger plateauwagen: platte aanhangwagen

Plateauwagens zijn ontworpen voor het vervoer van zware ladingen, zoals bouw- en tuinmaterialen. Doordat de wielen onder de laadvloer zitten en de aanhanger voorzien is van neerklapbare zijwanden, ontstaat er een platte aanhangwagen waarvan gemakkelijk het gehele laadoppervlak benut kan worden. Vooral bij losse ladingen, zoals zand en grond, is het handig dat de aanhanger vanaf de zijkant te beladen is. Hierdoor is het laden en lossen met een heftruck een fluitje vaneen cent!

Plateau aanhanger: enkelasser

Zoals de naam al zegt, heeft een enkelas plateauwagen één as. Deze soort plateau aanhanger is ideaal voor het vervoer van lichte tot middelzware ladingen (tot maximaal 1800 kg). Een enkelas plateauwagen is perfect voor de gemiddelde consument, omdat iedereen met een normaal B-rijbewijs de aanhanger mag vervoeren. Bovendien is de enkelasser plateau wagen gemakkelijk te manoeuvreren. Let er wel op dat het laadvermogen niet hoger mag zijn dan 750 kilo.

Dubbelas plateau aanhanger

Een dubbelas plateau aanhanger heeft twee assen die evenwijdig achter elkaar liggen, wat zorgt voor een uitstekende bestuurbaarheid. Doordat deze aanhangers een dubbele as hebben, hebben zij een hoger laadvermogen dan enkelas wagens. Dubbelas aanhangers kunnen tot wel 2.700 kilo laadgewicht vervoeren.

Naast de enkelas en dubbelas plateau aanhangers, zijn er ook varianten met drie assen. Dit zorgt voor een betere gewichtsverdeling en extra stabiliteit. De aanhangers met drie assen kunnen tot wel 3.500 kilo laadgewicht dragen. Met deze stabiliteit en het enorme laadvermogen is de driewielige plateauwagen geschikt voor elke taak!

Plateau aanhangwagen geremd

Een ongeremde aanhanger heeft geen eigen remmen, waardoor bij het afremmen van het trekkende voertuig de aanhanger naar voren wordt geduwd. Hierdoor kan de remweg langer zijn en zijn deze aanhangers minder geschikt voor grote gewichten.

Een geremde aanhanger heeft wél eigen remmen. Een oplooprem, gekoppeld aan remkabels die de trommelremmen activeren, zorgt ervoor dat de remweg korter is. Alle aanhangwagens met een bruto laadvermogen van meer dan 750 kg moeten geremd zijn, om de druk op het trekkende voertuig te verminderen en zo de veiligheid te waarborgen. Daarnaast mag een geremde aanhanger meer gewicht vervoeren, waardoor deze aanhanger perfect is voor het vervoeren van zware en grote ladingen.

Plateauwagen kopen?

Elke lading is uniek en vereist een passende aanhanger. Niet voor niets bieden wi jop maat gemaakte oplossingen die voldoen aan jouw specifieke behoeften. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek waarom Aanhangers en Trailers de ideale partner is voor al jouw transportbehoeften!

Verkoop of ruil je oude trailer in
Verkoop hem direct aan ons voor de hoogste prijs

Vind jouw perfecte aanhanger

Kom langs of
Bel +31 06-820-971-59
Mail info@aanhangersentrailers.nl
Filters
Filter icon
No items found.