Verkoop of ruil je oude trailer in
Verkoop hem direct aan ons voor de hoogste prijs
Shop's Main Image

Kippers

.
Check ons ruime aanbod

Alle aanhangers en trailers

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wat is een kiepaanhanger?

Ten opzichte van de gewone aanhangwagen is een kipperaanhangwagen zo ontworpen dat niet alleen het transporteren van goederen, maarook het laden en lossen van deze goederen makkelijker gemaakt wordt. Zo kan jebijvoorbeeld de klep van de aanhangwagen openzetten en het platform latenkantelen, zodat de lading in één keer uit de bak valt. Dit bespaart veel tijden intensieve fysieke inspanning.

Enkelas kipper: eenvoudig in gebruik

Eén van de grootste voordelen van een kipper is het snelladen en lossen van goederen. Dit kan heel eenvoudig door de achterklep teopenen en de laadbak te kantelen. De kipper is dan ook speciaal ontworpen omladingen in één keer uitladen. Een enkelas kipper heeft één enkele as en isdaardoor zeer wendbaar. Dit maakt de aanhanger uitermate geschikt voor het gebruikop nauwe, kronkelige wegen en op locaties waar je beperkte ruimte hebt. Eenenkelas kipper is dan ook zeer gebruiksvriendelijk.

Bij het kiezen van een aanhangwagen zijn er, naast desoort ladingen en het type wegen waar je over rijdt, nog andere aspecten waarje rekening mee moet houden, zoals het gewicht van de goederen die je ermeewilt verplaatsen. Het laadvermogen van een enkelas aanhanger is 750 kilogram,dit is inclusief het eigen gewicht. Dit type aanhangwagen is ideaal voor hetvervoeren van onder andere zand, stenen, snoeiafval, bouwmaterialen, meubels enhuishoudelijke apparaten.

Kipremorque: dubbelasser

Een dubbelas kipremorque is de ideale keuze wanneer jevaker grote of zwaardere goederen wilt transporteren. Een dubbelasser is namelijkgroter, sterker en steviger dan een enkelas kipper. Een dubbelasser heeft aanbeide zijden van de kipremorque meerdere wielen zitten en daardoor ook meerdereassen nodig. Door deze extra wielen en assen weegt de dubbelas aanhanger veelalmeer dan 750 kilogram en heb je een BE rijbewijs nodig om een auto met dubbelaskipper te mogen besturen. Eén van de voordelen van een dubbelas kipper is hetfeit dat deze niet voorover kantelt wanneer de aanhanger losgekoppeld staat. Ditgebeurt bij een enkelas aanhangwagen wel, omdat een enkelasser aan beide kantenmaar één wiel heeft en dus niet vanzelf in balans blijft. Ook geeft eenaanhanger met een dubbele as extra rijcomfort, omdat deze minder snel zwabbert enminder snel stuitert bij het rijden op een hobbelige weg.

Waar let je op bij het kopen van een kipper aanhangwagen

Bij kipper aanhangwagens worden er verschillende kiepmechanismesgebruikt. Zo bestaan er zowel handmatige als elektrische systemen. Met hethandmatige systeem wordt de bak gekanteld door een tandwielmechanisme welke,zoals de naam al zegt, handmatig aangedreven wordt door middel van een tandwielof handpomp. Bij het elektrische systeem druk je simpelweg op een knop om de laadbakautomatisch te laten kiepen.

Daarnaast is het belangrijk om na te gaan of het gaat omeen ongeremde of geremde kipper aanhangwagen. Een ongeremde aanhanger remt meeop de kracht van het trekkende voertuig, terwijl een geremde aanhanger eeningebouwd remsysteem heeft. Eén van de voordelen hiervan is dat de geremdevariant zwaardere ladingen mag vervoeren.

Tot slot is het belangrijk om te weten wat het maximaletrekgewicht van je auto is en hoe zwaar de aanhangwagen zelf is. Met eenrijbewijs B mag je namelijk een aanhanger trekken tot 750 kilogram óf eenaanhanger die zwaarder is mits het totaalgewicht van de auto, de aanhanger ende lading onder de 3500 kilogram blijft.

Wil je zwaardere ladingen trekken? Dan is een rijbewijsB+ of rijbewijs BE verplicht. Met het rijbewijs B+ mag je een totaalgewicht van4250 kilogram trekken, inclusief het gewicht van de auto en de aanhanger. Methet rijbewijs BE mag je een aanhanger trekken met een totaalgewicht vanmaximaal 3500 kilogram.

Kiepaanhanger kopen?

Ben je geïnteresseerd in een kiepaanhanger, wil je meerinformatie of heb je specifieke verzoeken? Aarzel dan niet om contact met onsop te nemen, ons team staat voor je klaar!

Verkoop of ruil je oude trailer in
Verkoop hem direct aan ons voor de hoogste prijs

Vind jouw perfecte aanhanger

Kom langs of
Bel +31 06-820-971-59
Mail info@aanhangersentrailers.nl
Filters
Filter icon
No items found.