Verkoop of ruil je oude trailer in
Verkoop hem direct aan ons voor de hoogste prijs
Shop's Main Image

Haspelwagens

.
Check ons ruime aanbod

Alle aanhangers en trailers

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Kabels vervoeren met haspelwagens

Zijn kabels en kabelhaspels een essentieel onderdeel van het werk? Dan is het belangrijk om de kabels en haspels verantwoord te kunnen vervoeren naar desbetreffende locatie.Een haspelwagen is speciaal ontworpen om kabelhaspels veilig en efficiënt te vervoeren en zowel op- als af te wikkelen! Een haspelwagen is uitgerust met een speciaal ontworpen platform of compartiment waarop de kabelhaspel kan worden geplaatst en bevestigd. Deze haspels bevatten doorgaans elektrische-,communicatie- of andere soorten kabels die moeten worden uitgerold voorinstallatie, onderhoud of reparatie van infrastructuur, zoals elektriciteitsnetwerken en telecommunicatienetwerken. Haspelwagens zijn dan ook onmisbaar op locaties waar lange kabels of touwen getrokken moeten worden, zoals bouwplaatsen, magazijnen en evenementen.  

De voordelen van een kabelhaspel aanhanger

Een kabelhaspel aanhanger zorgt voor een verhoogde veiligheid, tijdsbesparing en hogere efficiëntie. Een haspelwagen maakt het transport van grote en zware kabelhaspels veel gemakkelijker. Dankzij de mobiliteit en het ontwerp van de haspelwagen kan de haspel eenvoudig verplaatst worden naar de gewenste locatie, zelfs op ruw terrein of in moeilijk bereikbare gebieden. Dankzij het rolmechanisme van de haspelwagen kan de haspel gecontroleerd en gelijkmatig afgerold worden. Dit voorkomt dat de kabel verstrikt of in de war raakt tijdens het uitrollen, wat de installatietijd aanzienlijk verkort en de kans op beschadiging van de kabel vermindert. Daarnaast zijn haspelwagens ontworpen met de factor veiligheid in gedachten. Ze zijn namelijk uitgerust met stabiliserende elementen om te voorkomen dat de wagen kantelt tijdens het afrollen van de kabel. Bovendien zijn er haspelwagens welke uitgerust zijn met remmen, zodat de wagen op zijn plaats blijft staan tijdens gebruik.

Haspelwagens zijn geschikt voor verschillende soorten kabels en kabelhaspels, waardoor ze veelzijdig inzetbaar zijn voor verschillende toepassingen en industrieën. Of het nu gaat om elektrische kabels, communicatiekabels of andere soorten kabels, bij ons vind je de perfect haspelwagen die voldoet aan jouw specifieke behoeften.

De keuze voorde juiste haspel aanhangwagen

Welk type haspelwagen je kiest, hangt af van de afmetingen en het gewicht van de haspel die je wilt vervoeren. Wanneer deze breder is dan 2.55 meter, is de haspel niet toegestaan op de openbare weg. Dit formaat haspels zul je de moeten vervoeren met een langzaamverkeer haspelwagen. Deze heeft geen kentekenplaat en mag je verplaatsen met een maximumsnelheid van 20 kilometer per uur. Dit type aanhangwagen kun je ook gebruiken wanneer je een smallere haspel wilt vervoeren en geen grote afstand hoeft af te leggen. Moet je wel een grote afstand afleggen met de haspel? Dan is een snelverkeer haspelwagen de beste optie, mits de haspel niet breder is dan 2.55 meter. De snelverkeer haspelwagen heeft wel zijn eigen kenteken en mag dus op de openbare weg.

Haspelwagen te koop bij Aanhangers en Trailers

Wil je een haspelwagen aanschaffen? Dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Het is belangrijk om te controleren wat de maximale gewichtscapaciteit van de wagen is. Zo zorg je ervoor dat deze geschikt is voor het gewicht van de haspels die je van plan bent om te vervoeren. Ook is het belangrijk om te weten hoe breed de haspels zijn. Tot slot zal er rekening gehouden moeten worden met het trekkende voertuig. Mag deze het gewicht van de haspelwagen trekken of heb je toch een ander voertuig nodig?

Heb je nog andere vragen over het aanschaffen van een haspelwagen? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team staat voor je klaar en helpt je graag verder!

Verkoop of ruil je oude trailer in
Verkoop hem direct aan ons voor de hoogste prijs

Vind jouw perfecte aanhanger

Kom langs of
Bel +31 06-820-971-59
Mail info@aanhangersentrailers.nl
Filters
Filter icon
No items found.